English English hrvatski [Beta] hrvatski [Beta]

Video-instalacija / pleksiglas, lesonit, reflektirajuća folija, digitalni print na transparentnu foliju, led rasvjeta, vide projekcija, zvuk, glas / 1,5 cm x 1,5 cm

Inspirirana knjigom poezije „Kozmolom“ o svemiru, te načinom na koji ga autor doživljava i opisuje, odabirem deset pjesama i realiziram deset različitih vizualnih interpretacija svemira prikazanih u objektima veličine 30 cm x 30 cm x 30 cm. Tako sam radom „Cross Dissolve III – Kozmolom“ dotaknula teme postojanja čovjeka, ne samo u odnosu prema prostoru koji ga okružuje, već i prostoru koji seže u prostranstva svemira.

Prikazi u objektima su foto-kolaži mikro svemira. Integracijom kaleidoskopa na otvor objekta  pojačava se vizualni dojam. Apstraktni prikazi svemira, koji se vide u objektima, raširili su se u prostor galerije u vidu instalacije. Modularni objekt, čija je osnovica istostranični trokut, raslojava se u prostoru galerije. Ostavlja dojam prostorne slike koja je izašla iz objekta van i sada živi samostalan život. Slike koje se pojavljuju na folijama u objektima su dvodimenzionalni prikazi, dok instalacija prikazuje njihovu trodimenzionalnu inačicu. Rad je aktivirao prostor galerije poput scenografije u koju se može ući i doživjeti ga svim čulima.

Ambijentalna instalacija složena je od manjih objekata koji prikazuju mikrosvemir, većeg modularnog objekta, video projekcije, audio zapisa o recitiranju poezije koja se postepeno umnaža i preklapa, te hipnotizirajućeg zvuka u pozadini. Cilj umjetničkog djela je stvaranje ambijenta s nejasnim prostornim odnosima, u kojem se sve može doživjeti na više načina, ovisno o perspektivi gledanja.